szerző:
MTI

Mégpedig Békéscsabán, ahol a közelmúltban megépült a megye első ferdekábeles hídja. A 360 méter hosszú híd nevére 22 ezren szavaztak az interneten, közülük minden második az Erzsébet hídra kattintott. A találó elnevezésre még a közgyűlésnek, a nemzeti fejlesztési miniszternek és a földrajzinév-bizottságnak is rá kell bólintania.

Az Erzsébet híd nevet javasolta az Orosházi úti felüljárónak csütörtökön a békéscsabai közgyűlés.

Korábban Ferenczi Attila (Fidesz) tanácsnok kezdeményezte, hogy a felüljárót Erzsébet, Munkácsy Mihály vagy Szent László hídnak nevezzék el, a lehetséges névváltozatok közül pedig a lakosság interneten keresztül szavazhasson.

A kezdeményezésre mintegy 22 ezer szavazat érkezett, csaknem 11 ezren szavaztak az Erzsébet híd névre. Második helyen a Munkácsy Mihály (4941 szavazat), harmadikon a Szent László (2619 szavazat) híd végzett.

©

A híd nevének megállapítására - a közgyűlési döntés után - a nemzeti fejlesztési miniszter tehet javaslatot, az elnevezést a hatáskörrel rendelkező földrajzinév-bizottság állapíthatja meg, amelyet ezután felvezetnek a földrajzinévtárba - olvasható a határozati javaslatban.

A felújított, kétszer kétsávos felüljárót tavaly decemberben adták át. Az 5,85 milliárd forintból megvalósított felüljáróhoz a beruházás összegét 85 százalékban európai uniós, 15 százalékban kormányzati forrásból biztosították.

Békés megye első ferdekábeles hídja 360 méter hosszú, 15 vasúti vágányt hidal át.

 

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!