szerző:
MTI

Pénteken ismét emelkedett az üzemanyagok ára; a benziné sokkal jobban. Pedig a világpiacon az olajár ismét 40 dollár alá került.

Emelte bruttó 6 forinttal a 95-ös benzin és bruttó 2 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken a Mol Nyrt. Az emeléssel a benzin átlagára 323-324 forintra, a gázolajé 318-319 forintra nőtt. Legutóbb múlt pénteken drágult az üzemanyag, akkor a 95-ös benzin átlagára bruttó 3 forinttal emelkedett, a gázolaj ára nem változott.

 A benzinár 2012. április elején érte el csúcsát, akkor egy liter átlagosan 451 forintba került. A gázolaj literje 2012. január közepén volt a legdrágább, átlagosan 449 forint. Az autósok 15-25 forintos különbséget is tapasztalhatnak a töltőállomások árai között.

©

A mostani áremelésben az olajpiaci ármozgások nem játszottak szerepet, mivel csütörtökre az elmúlt hetekben 40 dollár felett is járó Brent árfolyam ismét e szint alá bukott. Pénteken reggel az olajár a 40-es szinten billegett. Az üzemanyag árak emelését inkább a gyengülő forint indokolhatta – az euró/forint 315, a dollár/forint 285 felé araszol.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!