szerző:
hvg.hu

Elmarad az ötnapos Volán-sztrájk – ezt mondta az ATV Start című tévéműsorban Baranyai Zoltán, a Közúti Közlekedési Szakszervezet elnöke.

Eredetileg ötnapos munkabeszüntetést terveztek március 28-tól, húsvét hétfőtől a Volán-társaságok szakszervezetei, miután nem tudtak megegyezni a béremelésről a munkáltatóval.

Baranyai Zoltán részleteket nem mondott, csak annyit, hogy hamarosan hivatalosan is bejelentik a munkabeszüntetés elhalasztását – olvasható az atv.hu-n.

Pénteken kora délután aztán hivatalosan is megerősítették, hogy nem lesz sztrájk a Volán-társaságoknál, mert megállapodott a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő, a Közúti Közlekedési Szakszervezet és a Közlekedési Munkástanácsok Szövetsége az idei béremelésről.

A vagyonkezelő tájékoztatása szerint a havi 190 ezer forint alatt kereső, több mint 2600 dolgozó fizetése 5 százalékkal, míg a magasabb keresetű csaknem 12 ezer dolgozóé 3,36 százalékkal emelkedik 2016. január 1-jétől visszamenőleg. Emellett a cafeteria-keretek összegének emelésére is lehetőség lesz. A megállapodás alapján a munkavállalók körülbelül 85 százaléka részesül a bérfejlesztésben.

Az ajánlat részleteiről jövő héten folytatják az egyeztetést.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!