szerző:
hvg.hu

A Magyar Plasztikai Sebész Társaság közleményben tiltakozott kedden amiatt, „ahogyan egyes nyilatkozatokban minősítik a plasztikai sebészeti tevékenységet". Az online kasszák kiterjesztésével kapcsolatban volt szó a plasztikai sebészekről, akiknek az sem tetszik, hogy ebből a szempontból megkülönböztetik őket a magánorvosoktól.

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter múlt héten jelentette be, hogy szeptember végétől a plasztikai sebészekre, az autósboltokra és alkatrész-kereskedőkre, a diszkósokra és konditermekre is kiterjesztik az online pénztárgépek használatát. Jövő januártól pedig a taxisok és az uberesek következnek a tervek szerint.

A Magyar Plasztikai Sebész Társaság szerint semmilyen kifogásuk nincs az ellen, hogy az online pénztárgépek használatát kötelezővé teszik a plasztikai sebészeknek is, nem tetszik viszont nekik a változtatás indoklása, és tiltakoznak a plasztikai sebészeket rossz színben feltüntető egyes nyilatkozatok ellen.

Negatív diszkriminációnak tartják, hogy a plasztikai sebészeket megkülönböztetik más magánorvosoktól, azért is, mert szerintük semmi sem támasztja alá, hogy jövedelemviszonyaik lényegesen különböznének. A társaság vezetősége azt is kifogásolta, hogy többszöri kezdeményezésük ellenére a szervezet semmilyen egyeztetésre nem kapott meghívást.