szerző:
MTI

Most harmadjára talált olajat a Mol egy pakisztáni lelőhelyen.

Kőolaj és földgáz került a felszínre a Mol Nyrt. pakisztáni Karak blokkjában, ez már a harmadik találat a területen - közölte a magyar olajipari cég szerdán a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

A Mol Pakistan Oil & Gas Co. B.V. 40 százalékos tulajdoni hányaddal részesedik a közös vállalatban, amelynek tagja még a Mari Petroleum 60 százalékos, a Pakistan Petroleum Limited (PPL) 35 százalékos részesedéssel. A kúton napi 1425 hordó olajhozamot és 1,18 millió köbláb, 197 hordó olajegyenértékű (boepd) földgáz áramlását mérték.

A közlemény idézi Berislav Gaąót, a Mol-csoport kutatás-termelés üzletág ügyvezetőigazgató-helyettesét, aki elmondta: az elmúlt tizenhét évben a Mol által vezetett kutatási csapat több mint 400 millió hordó-olajegyenértékű (MMboe) 2P (bizonyított és feltételezett) készletet tárt fel. Hozzátették: a társaság pakisztáni kutatási-fejlesztési törekvései jelentősen hozzájárultak ahhoz, hogy a Mol-csoport portfóliója önfinanszírozóvá váljon akár hordónkénti 35 dolláros olajár-környezetben is.

A magyar olajipari konszern több mint tizenhét éve, stabilan jelen van az országban, öt blokkban rendelkezik részesedéssel.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!