szerző:
MTI/Világgazdaság

Megkezdődött a Richter Gedeon Nyrt. skizofrénia és bipoláris mánia kezelésére szolgáló készítményének árusítása az Egyesült Államokban Vraylar márkanéven – írja a szerdai Világgazdaság.

A cariprazine hatóanyagú készítmény 2015 szeptemberében kapta meg a törzskönyvi engedélyt az amerikai élelmiszer- és gyógyszerügyi hatóságtól.

Szakértők ezt tartják a Richter egyik legígéretesebb originális termékének, miközben Európában 2018 előtt valószínűleg nem forgalmazzák a készítményt, az Európai Gyógyszerügynökség csak most fogadta be ugyanis a Richter erre vonatkozó törzskönyvezési kérelmét.

A szer hatását több mint 1800 beteg bevonásával végzett klinikai vizsgálat támasztja alá – írja a lap.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!