szerző:
hvg.hu

Három nap alatt vitték át a törvényt, most három perre csaknem negyed milliárd forintot fizet az állam.

Furcsa felállás jött létre a kaszinó- vagy félkarúrablós perekben. Miután az Európai Bíróság a játékgépeseknek adott igazat, perek vannak folyamatban magyar bíróságokon a magyar állammal szemben – mert 2012 őszén három nap alatt olyan törvényt fogadott el a parlament, amely károkat okozott a játékgépek addigi üzemeltetőinek. Három ilyen perben az alperest, a magyar államot a részben a jelenlegi igazságügyi miniszter, Trócsányi László által tulajdonolt ügyvédi iroda képviseli.

A 24.hu szúrta ki, hogy a Nagy és Trócsányi Ügyvédi Irodával kötött szerződés szerint a teljesítés kezdete 2013 szeptembere, a teljesítés határideje pedig határozatlan, nyilván a ügyek lezártáig tart. A szerződés bruttó összege valamivel több, mint 241 millió forint.

©

Az igazságügyi miniszter egyhatodnyi tulajdonrésszel rendelkezik az ügyvédi irodában, de korábban többször is elmondta, hogy nem vesz fel osztalékot abból. És Trócsányi 2000 óta három év kivételével szünetelteti is a praxisát. Abban az időszakban pedig, amikor az említett szerződést az iroda megkötötte, Trócsányi László nem tartózkodott az országban, hanem Párizsban volt nagykövet.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!