szerző:
MTI/Magyar Nemzet

A horvát Nacional című hetilap szerint a horvát nemzetbiztonsági szolgálat meghiúsította a MOL-hoz köthető külföldi ügynökök műveletét – írja a szerdai Magyar Nemzet. Az olajtársaságtól úgy reagáltak, hogy alaptalanok a horvát újság értesülései.

Az ügynökök állítólag titokban felvételt készítettek horvát állami vezetőkről és az INA olajvállalat igazgatóságáról.

A horvát lap szerint a "titkos kémtámadást" a horvát kormány magas rangú tisztviselői, egy kormánytanácsadó, valamint az INA két igazgatósági tagja ellen szervezték. A cél kompromittáló adatok beszerzése volt zsarolás céljából. "Ez megfelel az államcsíny definíciójának" – írták.

Szollár Domokos, a MOL kommunikációs igazgatója azt mondta a Magyar Nemzetnek, hogy a Nacional komolytalan lap, a cikk értesülései pedig olyan szinten alaptalanok, hogy nem is kívánnak azokkal foglalkozni.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!