szerző:
MTI / hvg.hu

A fideszesek nem mentek el, ezért elmaradt a gazdasági bizottság ülése a parlamentben, amelyen a letelepedési kötvényekről lett volna szó, és amelyre Habony Árpádot is meghívták.

Határozatképtelenség miatt elmaradt csütörtökön a gazdasági bizottság ellenőrző albizottságának ülése, mivel a kormánypárti képviselők nem jelentek meg. A Fidesz már korábban közölte, hogy szerintük feleslegesen ül össze az albizottság, ezért nem fognak elmenni.

Volner János, az albizottság jobbikos elnöke megállapította, a testület ülését nem lehet megtartani. Az albizottsági ülésen a meghívottak – Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetiroda minisztere, Habony Árpád és Michaeli Shabtai – sem vettek részt.

Az albizottsági ülésen az előterjesztett napirend szerint az offshore cégek letelepedési kötvényből származó bevételeivel foglalkoztak volna, amelyről korábban a Heti Válasz azt írta, hogy a letelepedési kötvényekből komoly hasznot húzó cégek köthetők Habony Árpádhoz is.

Volner János, az ülést követő sajtótájékoztatóján elmondta: a letelepedési kötvény üzletben több milliárd forint nyereséget realizáló vállalkozásoknak a tulajdonosi hátterét, ezeknek a mozgatórugóit a Jobbik és a gazdasági bizottság ellenőrző albizottsága közösen szeretné kivizsgálni.

Az ellenőrző albizottság elnöke kérdésre válaszolva elmondta, hogy a válasz nélkül maradt kérdéseiket írásban juttatják majd el a kormányhoz, az offshore cégek tulajdonosaihoz és Habony Árpádhoz is, aki Volner János szerint láthatóan jó kapcsolatokat ápol ezekkel az üzletemberekkel.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!