szerző:
hvg.hu

Negyven bérlakást adott át munkavállalóinak a Mercedes-Benz gyár Kecskeméten, amelyeket az alkalmazottak kedvezményesen bérelhetnek.

A Mercedes-Benz által nyújtott támogatás révén 34 kisebb, 43 négyzetméteres és hat, egyenként 51 négyzetméteres összkomfortos lakást vehettek át a dolgozók.

A pályázatok elbírálásakor a cég az üzemi tanáccsal egyeztetett szempontok alapján figyelembe vette a vállalatnál eltöltött időt, a gyárban dolgozó hozzátartozók számát, a pályázó gyermekeinek számát, illetve az állandó lakóhely Kecskeméttől való távolságát is. Fontos szempont volt az is, ha valaki egyedülálló szülőként pályázott. 

A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. közel négyezer munkavállalót foglalkoztat. A most átadott bérlakásokba 40 dolgozó, illetve a családtagokkal együtt 63 személy költözött be. A bérlők közül harmincketten a termelésben, nyolcan irodában dolgoznak.

Kárpáti Zoltán és Kárpáti Lívia is az első beköltözők között voltak, őket fotózta körbe az MTI munkatársa is az átadási ünnepségen.

©

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!