szerző:
hvg.hu

Az észak-magyarországi régióra vonatkozó keret rekordidő alatt ürült ki. A félmilliárd forintos támogatásból 59 millió forint jutott a térségre. A hét elején a dél-alföldiek még két órán át pályázhattak.

A múlt hetinél is sebesebben, egy óra alatt bezárult a lehetőség az államilag támogatott hűtőgépcserére az Észak-Magyarországon élő nyugdíjasok és nagycsaládosok számára kedden – adta hírül a Nol.

Az érintettek reggel 8 és 9 óra között pályázhattak – a lap szerint soha ilyen rövid idő nem állt a lakosság rendelkezésére állami pályázaton. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közleménye, amely a pályázat lezárásáról szólt, tíz perccel zárás előtt több mint 3500 iktatott igényről számolt be.

A teljes hűtőgépcsere-pályázatra félmilliárd forint jutott, a térségre ebből 59 millió forint esett.

Július elején az Észak-Alföldön még öt órába telt, mire a pályázók kimerítették a keretet.

A hét elején a dél-alföldi régióban élő nyugdíjasok és nagycsaládosok két órán át pályázhattak, míg ki nem ürült a keret.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!