szerző:
hvg.hu

Egyre valószínűbb, hogy ingatlanfejlesztésbe kezd Andy Vajna, méghozzá feltehetőleg valahol a belvárosban – írta a Figyelő.

A filmügyi biztos még decemberben alapított két olyan céget, amelyek megadott tevékenységi körei az ingatlanfejlesztésre utaltak, ezek közül az egyiket pedig a közelmúltban át is nevezte, most már City Center Development Kft. néven fut – közölte a Figyelő.

A lap szerint ráadásul időközben a korábban vagyonkezelési főtevékenység is módosult, jelen állás szerint a vállalat elsősorban lakó- és nem lakó épület építésével foglalkozik majd.

A TV2-tulajdonos feleségének új cége viszont tovább késik, lehet, hogy csak ősszel vehetünk fánkot Vajna Tímeától. Bár a társaságnál a korábbi májusi, majd júliusi időpont után ezúttal augusztusra ígérték a rajtot, az éppen felújítás alatt álló méretes belvárosi üzlethelyiség jelen állapota alapján ez is erősen optimistának tűnik.

A beruházást egyébként minden bizonnyal hitelből finanszírozza a társaság. A közelmúltban ugyan végrehajtottak egy kisebb tőkeemelést a cégben, a befizetett 300 ezer forint azonban egy ilyen, feltehetőleg 10 milliós nagyságrendű fejlesztésre biztosan nem elegendő – írta a lap.