szerző:
hvg.hu

Inkább szorgosan lekapcsolják a villanyt, és ezzel el is van intézve.

A brit Sainsbury’s áruházlánc felmérése szerint az Egyesült Királyságban a háztartásoknak mindössze 3 százaléka érzi úgy, hogy az étel kukába öntése pocsékolás lenne. A megkérdezettek elsöprő többsége ugyanis nem érzékeli, hogy mennyi értéket tesz a szemétbe – írja a The Guardian.

Sokkal kézzelfoghatóbb spórolási technika a világítás vagy a tűzhely indokolatlan használatának csökkentése, időben való lekapcsolása. Míg azonban ezekkel átlagosan évi 305 fontot (azaz 113 ezer forintot) tud megtakarítani egy háztartás, közben 700 fontnak (260 ezer forintnak) megfelelő élelmiszert helyez el a szemeteskosárban.

Minden magyar évi 40 kiló élelmiszert dob ki

A magyar családok 42 százaléka rendszeresen dob ki élelmiszert; közülük 82 százalék azért, mert megromlott, 10 százalék a lejárt szavatossági idő miatt, 8 százalék pedig azért, mert megmaradt vagy az élvezeti értéke csökkent.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!