szerző:
Juhász Gábor

Bejegyezte a cégbíróság a vezérkarcserét a Grand Tokaj Zrt.-nél: Tombor András és csapata kikerült a döntéshozók közül a korábban Tokaj Kereskedőháznak nevezett állami cégnél.

Hosszú huzavona után tegnap cégbírósági pecsét került a Grand Tokaj Zrt. vezérkarának átszervezésére. A korábban nagyhatalmú felügyelőbizottságból kikerült Tombor András, a mostanában újra a plakátbizniszben nyomuló Fidesz-közeli üzletember, valamint Szabadhegy Péter, aki londoni nagykövet volt, és Csák János állandó üzlettársa, legújabban a Design Terminalnál. A nyáron több lépcsőben végrehajtott átalakítás után a jogász Szutrély Gergely vezette igazgatóságba bekerült például a mádi borász Sepsy István.

A kormány még július végén határozott úgy, hogy vissza kell hívni a felügyelőbizottságot, és augusztus 1-ig adott határidőt a fejlesztési miniszternek a testület „ügydöntő jellegének megszüntetése érdekében a vállalatirányítási struktúra” átalakítására.

Orbán nyugit akar, de Lázár szüretelhet Tokaj-Hegyalján

Visszaállítják az „aszúforradalom" előtti vállalatirányítási rendszert az állami tokaji borászatnál. Az eddig megmondó emberként mozgó Tombor András már le is fordult az idén tavasszal Grand Tokajjá átkeresztelt Tokaj Kereskedőházról, mely leginkább egy elszabadult hajóroncsnak látszik. A kormányhoz főként helyi erőket engednek, de a kasszában pénz biztosan csak augusztus végéig van.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!