szerző:
MTI

Lapértesülés szerint nem csak az önkormányzat képviselőit, hanem családtagokat és külsősöket is kihallgat az adóhatóság, főként a Híd a munka világába program pénzköltéseit vizsgálva.

Kihallgatja szeptember végén a Nemzeti Adó- és Vámhatóság (NAV) az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) több munkatársát – közölte a hatóság hétfőn.

Az atv.hu korábban azt írta, hogy 150-200 embert idézett be a NAV szeptember végére. A kihallgatásra a cikk szerint nem csak az önkormányzat képviselőit, hanem családtagokat és külsősöket is beidéztek. A portál szerint főként a Híd a munka világába program pénzköltéseit vizsgálja a hivatal.

A NAV azt írta: az ügyben a NAV Bűnügyi Főigazgatósága Központi Nyomozó Főosztályán folyik nyomozás.

A pénzügyi nyomozók több (tömegesnek nem mondható) tanúkihallgatást terveznek szeptember 28-án – tették hozzá.

Többet a folyamatban lévő nyomozásra hivatkozva nem közöltek.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!