szerző:
hvg.hu

Három hónap elegendő volt ahhoz, hogy a menekültkérdés felkússzon a dobogóra a magyar lakosság által legfontosabbnak ítélt társadalmi problémák listáján.

Júniusban még úgy állt a helyzet (az 1200 fős országos reprezentatív minta személyes megkérdezésével készített Medián-kutatásban), hogy az egészségügy után a munkanélküliség állt a második helyen. Szeptemberre négy százalékkal kevesebben említtették a két legfontosabb probléma egyikeként, miközben a korrupció, a menekültkérdés és a gazdasági helyzet előretört, és így mindhárom ügy megelőzte a relatív fontossági rangsorban. Érdemes azt is megnézni, hogy a menekültkérdés három hellyel megelőzi az oktatást.

Társadalmi problémák fontosságának megítélése (százalék, minden válaszadó két problémát jelölhetett meg)

©

A Medián a hvg.hu kérésére azt is megvizsgálta, hogy az munkaerőhiány erősödése hogyan hatott a munkahely elvesztésével kapcsolatos lakossági félelmekre. A cikket terveink szerint csütörtök reggel olvashatják.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!