szerző:
hvg.hu

Eger is szerepel a Telegraph toplistáján, amelyben 21 olyan európai várost mutatnak be, amelynek meglátogatására az olvasó "sosem gondolt volna, de mindenképpen kellene".

Bár Budapesttől kevesebb mint 160 kiométerre fekszik, Eger kevés útitervben szerepel – állította a legvonzóbbnak ítélt, de kevésbé ismert európai városok turisztikai toplistájában a Telegraph.

A valójában szinte állandóan turistáktól hemzsegő Heves megyei várossal kapcsolatban a lap a kávézókkal teli kis utcákat emelte ki.

Megemlítették a nagyszerű kilátást nyújtó minaretet és az ország legszebbjének nevezett Dobó téri barokk templomot is.

A 21-es listán egyébként aránylag sok kelet-európai város szerepel, többek között Plovdiv, Maribor, Wroclaw, Szkopje és Eszék.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!