szerző:
hvg.hu

Egy 54 éves tatabányai nő azt állította, hogy szállodát építenek Buzsákon, és ehhez keresett befektetőket. Sikerült pénzt szereznie, de azt nem arra használta, amire kapta, és vissza se fizette. A szállodáról is kiderült, hogy semmi sem volt igaz belőle. Az ügyben most fejezték be a nyomozást.

A nő megtudta, hogy egy sárvári cég el akar adni egy értékes ingatlant. Megkereste a társaság tagjait és felajánlotta nekik, hogy közreműködik az eladásban. Ezután kérte, hogy a vételárat adják kölcsön neki, mert a pénzt önrészként felhasználná egy új szálló hitelügyintézésénél. Elhintette ugyanis, hogy egy buzsáki telken hotelt építenek, és a pénz kölcsönadói tulajdonrészt szereznének a szállodában.

A majdnem 70 milliós sárvári ingatlant 2014 augusztusában adták el, és a nőnek oda is adták az árát. Úgy állapodtak meg vele, hogy a pénzt határozott időre kapja kölcsön, de a szerződés lejárta után nem adta vissza pénzt. Sőt, nem is szállodaépítésre fordította, hanem részben továbbadta másoknak és a kamatokból akart hasznot húzni.

A tatabányai nő mással kapcsolatban is hazudott. Kiderült, hogy nem is volt köze a buzsáki telek tulajdonosához, ahol állítólag szállodát építettek volna. Sőt, nemcsak a tulajdonos, más sem akart hotelt építeni. És nemcsak a telken, hanem az egész községben sem.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Alosztálya a különösen nagy kárt okozó csalás gyanúja miatt folytatott nyomozást befejezte és az ügyet vádemelési javaslattal küldte el a Sárvári Járási Ügyészségnek – írják a police.hu-n.

 

 

 

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!