szerző:
hvg.hu

Egy friss OECD kutatás az egyes országokban élők elégedettségét vizsgálta. Egy 10-es skálán kellett a megkérdezettnek megjelölniük, hogy mennyire elégedettek az életükkel (az 1-es érték az, ha abszolút nem elégedettek; 10-es, ha teljesen mértékben elégedetet). Az eredményeket átlagolták és ez alapján készült ez a - számunkra eléggé lesújtó - ábra.

Magyarországot  ugyanis a sereghajtók között találjuk, Európában csak a görögök és a portugálok vannak mögöttünk. Egy pici jó hírt is kiolvashatunk azért: 2007-2008-ban még ennél is pesszimistábbak voltunk, igaz, nagy előrelépés nem történt. A legelégedettebb ország Svájc, a lista élmezőnyét az északi országok uralják.

©

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!