szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Elképesztő részletek derültek ki arról a szerződésről, amelyet a Liverpool az európai foci egyik fenegyerekével, az olasz Mario Balotellivel kötött 2014-ben.

A Football Leaks révén szivárgott ki, hogy az egyébként alapfizetésként heti 85 ezer fontot, azaz évi 4,24 millió fontot kereső Balotelli kontraktusába egy különös, fegyelmező, vagy inkább fegyelemre ösztönző pont is bekerült. Ebben az állt, hogy ha Balotellit egy szezonban 3-nál kevesebbszer állítják ki, tehát maximum kétszer, látványos fegyelmezetlenség, például az ellenfél leköpése, káromkodással fűszerezett sértegetése vagy egyéb, közelebbről meg nem határozott erőszakos gesztus miatt, akkor a szezon végén egymillió fontos pluszprémiumban részesül.

 De, hogy az önfegyelemre történő eszméletlen koncentrálás közben ne feledkezzen meg eredeti feladatáról, a góllövésről, gólonként ötvenezer font további jutalom várt rá. Azért itt volt egy minimumkövetelmény is, mert a találatonkénti ötvenezer csak öt rúgott gól után járt volna. Ezt a kiadást Liverpool megspórolta, mert Mario Balotelli a 2014-15-ös bajnokságban egyetlen gólt rúgott csak.

A Football Leaks információját átvette a Sunday Times és a Le Monde is. Ezek a különös pluszprémiumok is jelzik, milyen elképesztő pénzszórás folyik az angol futballban. Mario Balotelli jelenleg a Nizza játékosa, erről a szerződésről még nem derültek ki pikáns részletek. Azt viszont tudjuk, hogy a francia klubok, leszámítva a PSG-t és a Monacót, nagyságrendekkel kisebb költségvetésből gazdálkodnak, mint az angolok. És azt is tudjuk, hogy a Nizza jelenleg vezeti a francia bajnokságot és Balotelli jól játszik, továbbá egyelőre még senkit sem köpött szemen vagy vágott képen.

 A francia meglepetéscsapat edzője a svájci Lucien Favre, aki a Bundesligában, például a Mönchengladbach mestereként bizonyította, hogy nem kellenek milliárdok egy ütőképes csapat kialakításához. És alighanem a halk szavú Favre kitűnő pedagógus is, aki a Balotelli féle fenegyerekekre is hatni tud, különleges, szerződésben rögzített milliós prémiumok nélkül is.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!