szerző:
MTI

A miniszter szerint az ágazat a gazdaság erősödésének egyik motorja.

Idén mintegy húsz százalékkal nőtt a mezőgazdaság teljesítménye, az ágazat a gazdaság erősödésének egyik motorja mondta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli műsorában.

A tárcavezető kiemelte, hogy ezt az eredményt nehéz körülmények között érte el a mezőgazdaság, hiszen nagyon alacsonyak az árak, idén tej- és sertéspiaci válság is volt, emellett baromfiinfluenza sújtja az országot. Ennek ellenére az ágazat képes volt többet termelni, és nyolcezerrel nőtt a foglalkoztatottság is tette hozzá.

"Látszik, hogy a mezőgazdaság erősödése egy folyamat: 2010 óta lépésről lépésre, szívós munkával sikerült felküzdenünk magunkat az unió leggyorsabban fejlődő mezőgazdaságai közé" összegzett Fazekas Sándor. A rekordok éve 2016, hiszen kukoricából, búzából, napraforgóból, repcéből és árpából is történelmi rekordokat ért el az ország hangsúlyozta. A nagy termést el is kell helyezni, ez stabilizálja az állattartást, emellett nőtt az export is sorolta a miniszter, hozzátéve: bízik abban, hogy az idei eredmények a jövő évet is megalapozzák.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!