szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Akrobatikus rock and roll a sportág neve, melyben Jekatyerina Tyihonova villogott. A most harminc esztendős ifjú hölgy két éve abbahagyta a versenyzést, de ő a nemzetközi szövetség egyik alelnöke. Oroszországban a sportágnak 9000 bejegyzett versenyzője van.

Ha Jekatyerina Tyihovova nem az államfő kisebbik lánya lenne, akkor Moszkva városa aligha érezte volna úgy hogy egyedülálló sportkomplexumot kell építenie, ahol az akrobatikus rock hívei otthonra lelhetnek Oroszhonban. A tervezett költség 1,9 milliárd rubel (30 millió dollár). Mindezt akkor, amikor Oroszország súlyos gazdasági nehézségeket él át egyrészt az alacsony olajár másrészt pedig a szankciók miatt – írta a Reuters.


    Semmi közünk az ügyhöz

- jelentette ki a Kreml szóvivője. Dmitrij Peskov nem kívánta kommentálni az ügyet, mely az ellenzék szerint újabb példája annak, hogy Oroszország a keleti úton halad. Üzbegisztánban Karimov két lánya a királykisasszonyok szerepét játszotta mindaddig, amíg a diktátor élt. Karimov már eltávozott az élők sorából, de Vlagyimir Putyin még alig múlt hatvan és kirobbanó erőben van. Vaskézzel kormányozza Oroszországot. Lányaitól semmit sem tud megtagadni


A külvilág számára csak nemrég derült ki, hogy Jekatyerina Tyihonova nem más, mint Putyin kisebbik lánya. Óvatosságból az anyai nagyszülők nevét használja. Kedvenc sportága az akrobatikus rock and roll nem nagyon ismert a világban. A nemzetközi szövetség szerint egyedülálló lesz az a sportkomplexum, mely Moszkvában épül. A csarnok befogadóképessége 2000 fő lesz. Átadási határidő 2018. szeptember. Az ár hivatalosan 1,9 milliárd rubel, de mindenki tudja: ennél jóval több lesz majd a végső számla, mert a királykisasszony luxust akar. Maga Putyin is imádja a sportot,  a téli olimpiára (Szocsi 2014) csekély 50 milliárd dollárt költött, és az ország rendezi a foci vébét 2018-ban.

Akrobataként ropja a rock and rollt Putyin milliárdos lánya - videó

Honnan van a „királykisasszonynak" kétmilliárd dolláros vagyona 30 éves korában? Ezt tudakolja az ellenzék Oroszországban, ahol sokáig jóformán senki sem tudta: Jekatyerina Tyihonova nem más, mint Putyin elnök kisebbik lánya.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!