szerző:
HVG

Nem is gondolná, hogy az egyre szaporodó kormányközeli ingatlantulajdonosok mellett ki mindenkinek van lakása a Belvárosban.

Budapest legbelső magjában az utóbbi időben megszaporodtak azok a nagy ingatlanügyletek, amelyeknek elsősorban kormányközeli üzletemberek lettek a nyertesei – olvasható a HVG hetilap cikkében.

A Dorottya utcában Andy Vajna került birtokon belülre, az MNV-vezér Szivek Norbert egy Szervita téri műemlék épületben érdekelt, a Dorottya utca 8. pedig először arról híresült el, hogy a volt kormányszóvivőnek, Giró-Szász Andrásnak volt benne részesedése. De felbukkan a Belvárosban Garancsi István, Tiborcz István, Csányi Sándor neve is, hogy csak a legismertebbeket említsük.

Legalább ennyire érdekes azonban, hogy milyen külföldi polgároknak van Budapest belvárosában vásárolt lakása. A HVG kutatása szerint svéd demokrata politikus, finn futóversenyző és izraeli zeneszerző is rendelkezik budapesti ingatlannal, de van belvárosi lakása az izraeli légierő nyugalmazott dandártábornokának, valamint egy osztrák extrém sportolónak, aki iraki kurdokat képez ki az Iszlám Állam elleni bevetésre.

A nevek és a részletek megtalálhatók a friss HVG hetilap cikkében.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!