szerző:
hvg.hu

Első körben három milliárdot fizettek egy olyan ötödik kerületi ingatlanért, ami szakértők szerint ennek a háromszorosát is megéri.

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. szombaton 2,77 milliárdos kikiáltási áron árverésre bocsátott egy ingatlant, írja a 444.hu. A Bazilika közelében található Zrínyi utcai ingatlan a szakértők szerint ennek háromszorosát is megéri. (A Google Street View-on itt tudja megnézni a Zrínyi utca 3.-at)

Az ötmilliónként ugró licit mellett kemény verseny kellett volna ahhoz, hogy az ingatlant ne áron alul adja el az állami vagyonkezelő.

A cikk szerint végül 3,08 milliárdért kelt el a Four Seasons mögött lévő ingatlan, vagyis

"akkor az állam, illetve mi, az adófizetők jó 3-6 milliárdot buktunk az ügyön."

A hirdetmény - talán technikai okokból - a licit finisében lekerült a vagyonkezelő honlapjáról. A licitnapló alapján annyit lehet tudni a győztes ajánlattevőről, hogy Esztergom-Pilisszentlélek a lakcíme.

UPDATE:

A 444.hu vette észre, hogy a technikai problémák miatt vasárnap estig meghosszabbították az árverést. Ettől függetlenül kevés rá az esély, hogy ne áron alul adják el az ingatlant.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!