szerző:
hvg.hu

Állítólag közel áll a lovakhoz és a marketingtapasztalataival fogja segíteni az állami céget.

Hatmilliárd forintot kapott tőkeemelésként az államtól a mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság, így a jegyzett tőkéje már 7,09 milliárd forint – írja a Világgazdaság. A 2004-ben privatizált agrárcéget az állam tavaly novemberben vásárolta vissza 2,1 milliárd forintért.

A lapnak Farkas Sándor kormánybiztos elmondta, a pénzt most a vetőmag- és takarmány-előállításhoz szükséges infrastruktúrára fogják költeni, a korábbi vetőmagüzemet ugyanis az előző tulajdonos eladta egy francia cégnek, így nincs meg a gabonaágazat normál működtetéséhez szükséges infrastruktúra.

A Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt-ben egyébként igazgatósági tag lett az MTV intendánsaként is dolgozó és a korábban a Fidesz-rendezvények műsorvezetőjeként is tevékenykedő Rákay Philip. Farkas Sándor erről azt mondta, a mintagazdaságként is működő ménesbirtok számára a turizmus fellendítése is fontos feladat, Rákay ebben fog segédkezni. a Világgazdaság szerint ugyanis közel áll hozzá a lovassport és komoly marketingtapasztalatai is vannak, ezért elvileg segítheti a ménesbirtok felfuttatását.

Farkas arról is beszélt, hogy még nem tudni, mi lesz tavasszal, ugyanis ősszel késtek a vetéssel. A gazdaság 8200 hektár szántón és 1500 hektár erdőterületen gazdálkodik.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!