szerző:
hvg.hu

Lépne az NGM, ha a piaci szereplők úgy játszanak össze, hogy ne legyen olcsóbb a baromfihús az áfacsökkentés után sem.

Azt vizsgálja a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM), hogy a piaci szereplők összejátszhatnak-e úgy, hogy a vásárlók ne érezzék a baromfihús áfacsökkentésének hatásait – közölte a minisztérium az Agrárszektor.hu-val.

Ha a vállalkozások az árakat például árkartellel befolyásolják, a tárca a Gazdasági Versenyhivatalhoz fordul. Arra még várni kell néhány hetet, hogy látható eredmény legyen, a minisztérium február közepéig kért időt, hogy a januári árakat össze tudják hasonlítani az egy évvel korábbiakkal.

A baromfihús és a tojás áfája 27 százalék helyett 5 százalék lett január 1-jétől. Tavaly, amikor a sertéshúsnál csökkentették az áfát ugyanígy, néhány hónap alatt visszatértek az árak az eredeti szintre.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!