szerző:
hvg.hu

Sokba került megszüntetni, de így legalább nem lehet politikai célokra használni.

A Magyar Nemzet írása szerint évente akár több milliárd forinttól is eleshet az adóhatóság, mert egy ideje már nem végez vagyonosodási vizsgálatot. Tavaly óta ugyanis már csak akkor vizsgálódhat, ha valaki feljelenti önmagát, vagy rendőrségi nyomozáshoz kellenek az adatok.

A lap egyelőre nem kapott tájékoztatást arról, hogy hány ilyen eljárás indult, de arra emlékeztet, hogy a megszüntetés előtt a vagyonosodási vizsgálatot bunkóként használták egymás ellen a politikusok. A legnagyobb visszhangot kiváltó ügyek között volt például a Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, illetve a Habony Árpád ellen kért eljárás.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!