szerző:
hvg.hu

Huth Gergely és Stefka István érdekeltségei összesen 75 millió forint állami támogatást kaptak különböző projektjeikre.

A jobboldali Pesti Srácok online oldal több vezetőjének érdekeltségei is részesültek az 1956-os Emlékbizottság pénzosztogatásaiból – adta hírül az RTL Klub Híradója.

A csatorna arról számolt be, hogy a pestisracok.hu főszerkesztője, Huth Gergely Dr. Sziget Bt. nevű cége kétmillió forint közpénzt kapott a Schmidt Mária vezette emlékbizottságtól arra, hogy felújítsák Huth Revolution 56 nevű kocsmáját a Bem rakparton. A "szabadságharcos söröző" néven futó kocsmát '56-os tematika szerint alakították át, a forradalmat idéző falfestmények kerültek bele és egy szovjet katonai terepjáró is parkol előtte.

©

Huth Gergely egy másik érdekeltségének további 68 millió forint közpénzt ítélt meg az emlékbizottság, ebből egy többhetes rendezvénysorozatot szerveztek Józsefvárosban, köztük például divatbemutatót korabeli ruhákkal.

Az '56-os kocsmát üzemeltető Dr. Sziget Bt. Huth előtt egyébként a Pesti Srácok lapigazgatójáé, Stefka Istváné volt, aki további 5 millió forintot kapott egy dokumentumfilmre Schmidt Máriáéktól.

©

A Demokratikus Koalíció szerint a támogatásokkal a kormánypárti lakájmédiát tömték ki, de Huth Gergely az RTL Klubnak azt írta, a Schmidt Máriától kapott állami támogatás a kocsmai beruházás 10 százalékát sem tette ki, és hogy "a lap finanszírozása ezekkel a pályázatokkal semmilyen módon nem keveredik".

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!