szerző:
hvg.hu/MTI

Fürjes Balázs elismerte, hogy blöfföltek a látványtervekkel a vizes vb előtt, de most azt is megmondta, emiatt miért nem kell aggódni.

Az egy blöff volt – ezt mondta Fürjes Balázs az ATV-nek adott interjújában a Dagály korábbi látványtervéről. Az úszókomplexum – amelyet azóta átneveztek Duna Arénára – gyönyörű lett volna, csakhogy a végül elkészült formájában kicsit sem hasonlít arra, ahogyan először bemutatták a terveket. A kiemelt budapesti fejlesztésekért felelős kormánybiztos most az MTI-nek magyarázkodott egy sort: mint mondta,

a szerdán átadott Duna Aréna esetében is fennáll, hogy az első látványtervek mindig különböznek az elkészült épülettől.

Így nézett volna ki a Dagály az első tervek szerint.
©

Azt is hozzátette, hogy a „határidő előtt és költségkereten belül elkészült Duna Arénáról Hosszú Katinka azt mondta, hogy az a világ legjobb öt uszodaközpontja között van, Marculescu úr, a FINA igazgatója pedig lenyűgözőnek minősítette az elkészült arénát, és példaként mutatta be a tokiói olimpia Budapesten tartózkodó szervezőinek”.

Egy időben erről a tervről is szó volt.
©

Ami pedig az anyagiakat illeti, a kormánybiztos azt nyilatkozta: a látványtervet egy

munkavállaló alkalmazott készítette munkaköri feladata részeként, az nem került egyetlen fillérbe sem az államnak és másnak sem.

Végül így épült meg a Duna Aréna.
©

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!