szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Roszatom orosz állami atomenergetikai konszern üdvözli, hogy lezárult az Európai Bizottság vizsgálata a Paks II atomerőmű-beruházás ügyében.

„A paksi atomerőmű két új blokkjának létesítése az orosz-magyar kétoldalú kapcsolatok fontos projektje és örömmel kezdünk hozzá a megvalósítás tevőleges szakaszához. Magyarországon a legmodernebb, 3+ generációs orosz blokkok létesülnek, amelyek megfelelnek a Fukusima utáni biztonsági követelményeknek és a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség vonatkozó ajánlásainak.

Ez a projekt nemcsak Magyarország környezeti szempontból tiszta, megbízható és elérhető árú elektromos energiával történő ellátását biztosítja, hanem lendületet ad a magyar gazdaság fejlődésének, új munkahelyeket teremt és megrendeléseket biztosít a magyar ipar számára” – hangsúlyozta Kirill Komarov, a Roszatom állami atomenergetikai konszern vezérigazgatójának első helyettese a hvg.hu-nak eljuttatott közleményben.

Az orosz gazdasági sajtó tárgyszerűen számolt be a brüsszeli döntésről, az amerikai AP hírügynökség jelentését szemlézve arról is hírt adott, hogy a magyar kormány a lehető legrövidebb időn belül megindítaná a paksi atomerőmű bővítését.

http://hvg.hu/gazdasag/20170306_schiffer_Paks2_nepszuverenitas