szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Február elején indult az NB I-es és NB II-es szakemberek számára szervezett pályakarbantartói képzés, tudta meg a 24.hu.

Az MLSZ megerősítette a hírportál értesülését, a szervezet azt írta:a felújított és újonnan épülő stadionok és pályák hosszú távú fenntartása és magas szintű üzemeltetése nagy lehetőség, de egyben komoly felelősség is a hazai sportszervezetek számára.Így a labdarúgó szövetség célja a pályafenntartó szakemberállomány kiépítése.

A jó foci feltétele a megfelelő gyep biztosítása. Bár ennél azért többről van szó. A licenszfeltételekben és az infrastruktúra-szabályzatban is szerepelnek a fűthetőségre, a vízelvezető rendszerekre vonatkozó követelmények. A 2017/18. évi licenc alapeljárás során az NB I-es és NB II-es kérelmezőknek a bajnokságban használandó stadion és edzési létesítmények karbantartásáért felelős szakemberrel kell rendelkezniük.

A pályakarbantartó szakembereknek pedig az MLSZ Szakmai és Felnőttképzési Intézete által szervezett pályakarbantartói tanfolyamon szerzett végzettséggel kell rendelkezniük. A 24.hu úgy tudja,  a képzés díja 200 ezer forint, az MLSZ az első kurzusra kedvezményes beiskolázási lehetőséget kínált a kluboknak, és a sportszervezetek éltek a lehetőséggel, közel 50 pályakarbantartó szakember vett részt az első oktatási napon. A kurzus áprilisban zárul, addig minden héten egy alkalommal, egész napos oktatáson vesznek részt a klubok képviselői, majd tavasszal vizsgát tesznek a tananyagból. Ami nem tűnik lötyögősnek: növényélettan, növényismeret, talajtan, a karbantartó gépek ismerete, növényvédelem, a mérkőzések előkészítés, pályafenntartás, költségtervezés-tervezés, környezetvédelem, valamint ismerkedés a FIFA-UEFA-MLSZ előírásokkal.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!