szerző:
hvg.hu

25 milliós keretet különítettek el, amiből a gyakornokok foglalkoztatási költségeihez járulnának hozzá

Akár 1,3 millió forintos támogatást is adna Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal azoknak a cégeknek, amelyek vállalják, hogy június 15. és szeptember 30. között néhány hónapos időtartamra az Egyesült Királyságban egyetemi tanulmányokat folytató magyar hallgatókat alkalmaznának gyakornoknak.

Pálinkás József tavaly októberi angliai látogatásán, az ott tanuló magyar egyetemistákkal találkozva is megerősítette: Magyarország hosszú távú érdeke, hogy a hallgatók hazai szakmai kötődése megmaradjon, sőt erősödjön. A cambridge-i magyar diákok szervezésében évente megrendezett „Future: Hungary” című konferencián a hallgatók pályájuk hazai elindításához kaphattak javaslatokat. A kezdeményezés szervezői tavaly az NKFI Hivatal elnökével találkozva megerősítették, hogy a brit felsőoktatási intézmények magyar hallgatói nagy arányban tervezik Magyarországon pályafutásukat, ezért szívesen vesznek részt hazai szakmai gyakorlaton. A most megjelent felhívás ennek jegyében a hazai vállalatok és a diákok összekapcsolását célozza.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!