szerző:
hvg.hu

Ezúttal az óriás toronyugrás versenyének helyszínéről derült ki, hogy a felépítése sokkal többe kerül, mint korábban gondolták.

Az Index szúrta ki a Közbeszerzési Adatbázisban, hogy a Batthyány térre, a Parlament épületével szemben felállítandó ugrótorony tervezési, építési és visszabontási munkálatai az eredetileg tervezett 1,38 milliárd forint helyett 1,92 milliárdra drágulnak.

©

A meghívásos közbeszerzésen három cég vett részt, a győztes – korábban a Várkert Bazár felújításának lehetőségét is elnyerő – West Hungária Bau Kft. mellett a Strabag-MML és a ZÁÉV. A vesztesek ajánlatainak összegét nem tették közzé.

540 milliós drágulás ide vagy oda, a világbajnokság honlapja azt ígéri, hogy ez a helyszín lesz az esemény leglátványosabb helyszíne: a nők 20, a férfiak 27 méter magasságból ugranak majd a Dunába.

A versenyszám így nézett ki a két évvel ezelőtt kazanyi vizes vb-n.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!