szerző:
hvg.hu

Nagy szüksége van forrásra az amerikai autógyártónak, a Teslának, amely részvénykibocsátásból igyekszik fedezni a nemsokára gyártásba kerülő Model 3 költségeit.

A tervek szerint 250 millió dollár értékben bocsát ki részvényeket a Tesla, 750 millió dollár értékben pedig részvényre vagy készpénzre átváltható papírokat. Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója 25 millió dollár értékbe jegyez majd részvényeket. A jegyzés lebonyolításában a legnagyobb befektetési bankok, a Goldman Sachs, a Deutsche Bank, a Morgan Stanley, a Citigroup, a Barclays, a Merrill Lynch, a BofA és a Credit Suisse vesznek részt - írja a Portfolio.

A forrásbevonásra azért van szükség, mert a Tesla megerősítené a mérlegét, csökkentené az autógyártás bővítésével kapcsolatos kockázatokat és az általános működési költségeket.

Bár Musk tavaly még azt nyilatkozta, hogy a Teslának nincs szüksége forrásbevonásra a Model 3 gyártása miatt, most úgy tűnik, hogy az új modell fejlesztése és gyártása túlságosan megterhelné a cég mérlegét, és a biztonságos működés megteremtése miatt a befektetőkkel erősítenék meg a vállalatot.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!