szerző:
hvg.hu/MTI

Ha áprilisig nem oldódik meg a tömegközlekedési dolgozók helyzete, sztrájkot jelentenek be a hónap végére – mondta Gulyás Attila szakszervezeti elnök az ATV-ben.

 "Ha a helyzet nem oldódik meg, április második felére bejelentjük a sztrájkot. Egy sztrájk még mindig kevesebb zűrzavart okoz a város életében, mintha bekövetkezne az a helyzet, hogy munkaerőhiány miatt nem tudjuk üzemeltetni a BKV-t” – közölte az ATV-ben Gulyás Attila, a Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének elnöke.

A szakszervezeti vezető korábban azt mondta, hogy az állami közlekedési társaságoknál bejelentett 30 százalékos bérfejlesztéshez hasonló emelést szeretnének elérni, az elmaradt bérű dolgozóknak pedig ezen felül 5 százalékos emelést kértek. Gulyás Attila akkor arról is beszélt, hogy a BKV 9600 dolgozójából mintegy ezer gondolkodik azon, hogy beadja a felmondását.

A szakszervezetek a korábbi tárgyalásokon azt is hangsúlyozták, hogy a munkaerő megtartása érdekében további intézkedésekre, így például a munkakörülmények javítására, juttatások bevezetésére is szükség lehet.