szerző:
hvg.hu

Robbanásszerűen nőtt 2016-ban a mobil-adatforgalom Magyarországon, de ettől még vajon temetnünk kell az sms-t?

A válasz nem. Meglepő módon még mindig nő az elküldött sms-ek száma, miközben a mobininternet-forgalom is nőtt, igaz, utóbbi robbanásszerűen, 39 százalékkal – derült ki a KSH mobilhasználati adatsorából, amelyet a Napi.hu szemlézett.

A mobiltelefonról indított hívások száma csökkent a múlt évben, a hívások időtartama azonban nőtt.

©

A hálózatokon 2016-ban összesen 77,7 ezer terabyte adatot küldtek a mobilozók, ez 39 százalékos növekedés az előző évhez képest.

©

Az 1,78 milliárd elküldött sms 3,7 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest.

A mobiltelefon-előfizetések száma csökkenésnek indult, a 11,8 millió darab 0,6 százalékkal kevesebb, mint a 2015-ös előfizetési adat. A havidíjas előfizetések ugyan nőttek, a prepaid, feltöltőkártyás mobilosok száma ugyanakkor nagyobb mértékben csökkent.

©

2016-ban 8 százalékkal 2,7 percre nőtt a mobilról indított hívások ideje. Ugyanakkor a mobilhívások száma csökkent: 2,3 százalékkal 7,9 milliárdra. 

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!