szerző:
hvg.hu/MTI

A román vasutasok előre be nem jelentett sztrájkja miatt leállt a közlekedés a magyar határállomásoknál is. Egyes átkelőkön délelőtt aztán megindult a forgalom.

Egy előre meg nem hirdetett munkabeszüntetés miatt nem fogadnak vonatokat a román vasutasok, ezért a nemzetközi járatok csak a határállomásig közlekednek szerdán - közölte Kavalecz Imre, a Mávinform sajtóügyeletese.

Szerda reggel negyed nyolckor Romániából a kürtösi vasúti határállomás illetékese közölte a MÁV helyi képviselőjével, hogy az állomás dolgozói munkabeszüntetést tartanak, ezért nem fogadnak és nem indítanak vonatokat Magyarország felé. Nyolc óra előtt Érmihályfalva, illetve Nagyszalonta vasutasai is sztrájkba léptek.

A Romániába vonattal utazók számoljanak a határállomási hosszú várakozási idővel – hívta fel a figyelmet Kavalecz Imre.

A forgalom Nyírábrányban és Biharkeresztesen délelőtt 11 órakor újraindult, miután a kolozsvári vasút-igazgatóság lemondta a munkabeszüntetést.

AHargita IC Brassó felé, valamint az Ady Endre IC Kolozsvár felé háromórás késéssel közlekedik.

Kürtösön, Érmihályfalván és Nagyszalontán át továbbra is szünetel a nemzetközi forgalom Magyarország felé.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!