szerző:
MTI

Plusz másfélmilliárdra lehet pályázni.

Több forrás jut a gázkazánok és gázkonvektorok cseréjére az Otthon Melege Program keretében, döntött a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium. A korszerűtlen fűtési berendezések cseréjéhez magasabb, várhatóan 60%-os támogatási intenzitást, illetve 1,5 milliárdos többletforrást biztosít - írta a portfolio.hu.

A lakóépületek illetve társasházi lakások fűtési rendszereinek energetikai korszerűsítését támogató alprogramot március elején jelentette be a tárca, mely 3,5 milliárdos keretösszegű vissza nem térítendő támogatást biztosít Magyarország 2017. évi központi költségvetéséből.

A napokban megjelent közlemény szerint a 3,5 milliárdos keretösszeget 1,5 milliárd forint összegű többletforrással egészíti ki, így 5 milliárd áll a pályázók rendelkezésére. További módosítás, hogy a korszerűtlen fűtési berendezések cseréjéhez magasabb, várhatóan 60%-os támogatási intenzitást biztosít a fejlesztési tárca.

Fontos megjegyezni, hogy 2017. június 6-án 8 órától gázkazánok beépítésére lehet elektronikus úton, a pályázati portálon keresztül támogatási kérelmeket benyújtani, míg a gázkonvektorok cseréjéhez várhatóan 2017 májusától lesz lehetőség vissza nem térítendő támogatást igényelni ügyfélkapus regisztrációval rendelkező magánszemélyeknek.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!