szerző:
MTI

Plusz másfélmilliárdra lehet pályázni.

Több forrás jut a gázkazánok és gázkonvektorok cseréjére az Otthon Melege Program keretében, döntött a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium. A korszerűtlen fűtési berendezések cseréjéhez magasabb, várhatóan 60%-os támogatási intenzitást, illetve 1,5 milliárdos többletforrást biztosít - írta a portfolio.hu.

A lakóépületek illetve társasházi lakások fűtési rendszereinek energetikai korszerűsítését támogató alprogramot március elején jelentette be a tárca, mely 3,5 milliárdos keretösszegű vissza nem térítendő támogatást biztosít Magyarország 2017. évi központi költségvetéséből.

A napokban megjelent közlemény szerint a 3,5 milliárdos keretösszeget 1,5 milliárd forint összegű többletforrással egészíti ki, így 5 milliárd áll a pályázók rendelkezésére. További módosítás, hogy a korszerűtlen fűtési berendezések cseréjéhez magasabb, várhatóan 60%-os támogatási intenzitást biztosít a fejlesztési tárca.

Fontos megjegyezni, hogy 2017. június 6-án 8 órától gázkazánok beépítésére lehet elektronikus úton, a pályázati portálon keresztül támogatási kérelmeket benyújtani, míg a gázkonvektorok cseréjéhez várhatóan 2017 májusától lesz lehetőség vissza nem térítendő támogatást igényelni ügyfélkapus regisztrációval rendelkező magánszemélyeknek.