szerző:
HVG

Látványos terjeszkedésre készül a Konzum Nyrt, ám ehhez a tőzsdére is szüksége van.

Lassan lehetetlen lesz úgy megszállni a Balaton-parton, hogy ne a felcsúti polgármester valamelyik érdekeltségét gazdagítsa a vendég. A Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Konzum Nyrt. a Hunguest szállodalánc bekebelezése után a legnagyobb tóparti kempingcéget, a jellemzően mások tuljadonában levő táborhelyeket üzemeltető Balatontouristot szerezte meg magának egyik leányvállalatán keresztül.

A nagy vásárlás azonban ez után jön: a tőzsdén jegyzett Konzum ugyanis nyilvános felvásárlási ajánlatot tett kisbefektetőinek, akiknek május 15-ig kell dönteniük. A kérdés sajátos módon az, bíznak-e Mészáros Lőrincben annyira, hogy most ne adják el a részvényeiket, mert a további terjeszkedés után magasabb lehet az ár, így ők is jól járhatnak.

További részletek a Konzum terjeszkedéséről a friss HVG-ben.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!