szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Tőzsdei manőver miatt akarta felrobbantani a Borussia Dortmund autóbuszát a pénzéhes orosz, aki szándékosan terelte a figyelmet az iszlamista terroristákra.

Szergej W-t a terrorelhárító szolgálat őrizetbe vette Németországban miután kiderült: ő próbálta meg felrobbantani a Borussia Dortmund futball csapatának autóbuszát, nem sokkal azelőtt, hogy megkezdődött volna a Monaco elleni BL mérkőzés Dortmundban. Az orosz származású német állampolgár gondosan megtervezett mindent. Szobát bérelt abban a szállodában, ahol a Borussia Dortmund futballistái laktak. Utcára néző szobát kért, hogy lássa, amint a busz felrobban. Két időpontra is foglalt akkor, amikor még nem volt biztos a mérkőzés dátuma. Ez keltette fel a rendőrök figyelmét. A másik az volt, hogy a helyszínen olyan nyomokat hagyott, melyek az iszlamista terror irányába terelték volna a nyomozást. Az egyik papíron a NATO egyik németországi támaszpontjának megszüntetését követelték, a másikon pedig azt, hogy vonják vissza azokat a német Tornado gépeket, melyek az Iszlám Állam állásait bombázzák Irakban. Csakhogy a nyomozóknak feltűnt: ez a német nem az a nyelv, melyet az Iszlám Állam használni  szokott. Így jutottak Szergej W. nyomára. Aki egyáltalán nem gondolta, hogy valaha leleplezhetik- írja a párizsi Le Monde.


Szállodai szobájából ugyanis nyugodtan 15 ezer opciót nyitott a Borussia Dortmund részvényeire- mintegy egymillió euró értékben. Szergej W. arra számított: a busz felrobbanása miatt esni fognak a Borussia Dortmund részvényárfolyamai. Gondosan három bombát helyezett el a busz közelében a bokorban. A robbanás egy játékost, a spanyol Marc Batrat sebesítette meg. Az volt a szerencse, hogy a robbanás nem törte darabokra a busz üvegét. Akkor ugyanis nagyon sok lett volna az áldozat- nyilatkozták a rendőrök a Der Spiegelnek.

A meccset végül lejátszották, sőt, azóta már a visszavágón is túl vagyunk: a Borussia Dortmund kiesett, és a Monaco jutott a legjobb négy közé a BL-ben. Kezdetben két arabok gyanúsítottak a merénylettel, de őket már elengedték. Szergej W. hosszú börtönbüntetésre számíthat, hiszen terrorakciót imitált, hogy meggazdagodjon a tőzsdén! Erre eddig a legmerészebb fantáziájú rendőrök sem gondoltak Németországban.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!