szerző:
hvg.hu

A független Varju László érdeklődött arról, megszüntették-e már a kötvények értékesítését.

Kérdésére a belügyminiszter írásban válaszolt. Pintér Sándor ismét azzal a sokat hivatkozott ténnyel indokolta a papírok értékesítésének felfüggesztését, hogy "tavaly a magyar állampapírok mindhárom nemzetközi hitelminősítőnél a befektetésre ajánlott kategóriába kerültek, így az állami működés olcsó finanszírozása piaci alapon is kedvező feltételek mellett valósulhat meg."

Mint írta, az Államadósság-kezelő Központ Zrt. ezért döntött úgy, hogy lezárja a letelepedési kötvények értékesítését. Hozzátartozók azonban egy ideig még igényelhetik őket:

"A kötvények vásárlására csak a 2017. március 31-ig benyújtott kérelmek esetében volt lehetőség. A családtagok részére a kérelem benyújtására rendelkezésre álló határidő 2017. június 30. napja" – fűzte hozzá.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!