szerző:
hvg.hu

Méltón ünnepelték a nagypénteket az emberek - a szállodákban.

Nagyot dobott a négy napos húsvéti hétvége a szállodák forgalmán - írja a napi.hu. A lapnak nyilatkozó szállodaláncok mindegyik sikeres hétvégéről és komoly forgalombővülésről számolt be, bár azt mondják, hamarabb is dönthetett volna erről az országgyűlés. A képviselők március 7-én szavazták meg, hogy munkaszüneti nap legyen a nagypéntek is, a javaslatot benyújtók a nagypéntek méltó módon való megünnepléséhez szerettek volna hozzájárulni.

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének főtitkára, Kovács István azt mondja, a szállodák forgalma szempontjából éves szinten nincs különösebb jelentősége, hogy a nagypéntekről csak későn döntöttek a képviselők. 2018-ra viszont már jobban fel tudnak készülni a szállásadók, így többet is tudnak profitálni az ünnepnapok számának emelkedéséből.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!