szerző:
hvg.hu

Bár már két hónap sincs hátra a budapesti vizes világbajnokság megnyitójáig, egyelőre nem dőlt el, mekkora mobil lelátó épülhet a vízilabdatorna első szakaszának helyt adó margitszigeti helyszínen – írja a Magyar Nemzet.

A 2700 fő befogadására alkalmas fix tribünök mellett az eredeti tervek szerint még egy 4800 fős ideiglenes lelátót alakítottak volna ki – így 7500-7500 jegyet lehetett volna eladni a délelőtti és a délutáni mérkőzésekre –, de a nagy érdeklődés láttán az eseményt szervező Bp2017 Nonprofit Kft. kezdeményezte egy nagyobb mobil egység felállítását. Erről a cég szóvivője, Borsa Miklós beszélt a lapnak.

Most a Nemzetközi Úszószövetségnek (FINA) kell döntenie a módosításról, ám állítólag hetek óta nem érkezett tőlük válasz. A szervezők – írja az MN – nem túl optimisták. Úgy kalkulálnak, a FINA nem adja áldását a bővítésre.

A lap emlékeztetett: Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda mobil lelátójáról mondták azt a szervezésre rálátó forrásaik, hogy az komoly csúszásban van. Még a közbeszerzést sem folytatták le. A margitszigeti helyszín kialakítására vonatkozó, bő hárommilliárdos szerződés ugyanis a tribün építését nem tartalmazta.

Ráadásul a nyári szezonban a lelátóépítő cégeknek egyébként is sok a dolguk, így sokkal drágábban vállalhatnak el újonnan beeső feladatokat, mint az előre betervezetteket.

Az MN megjegyezte: a 24.hu értesülései szerint a lelátóprojektet épp azért vették el a Magyar Vízilabda-szövetségtől, mert a miniszter sokallta a szervezet megszokott beszállítója által kért összeget.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!