szerző:
hvg.hu

Egyetlen jól elkapott fotóért cserébe egy hónapig érvényes európai vasúti bérleteket osztanak.

Ingyen InterRail-bérleteket osztanak ki a nyárra tíz európai fiatalnak. Az az ötlet ugyan nem valósult meg, hogy az EU-ban adjanak a 18. születésnapjára mindenkinek egy InterRail-bérletet, de most néhányan egy fotóért cserébe megkaphatják az ingyenutazás lehetőségét.

A pályázaton, amelyet Manfred Weber, az Európai Néppárt frakcióvezetője javasolt, bárki indulhat, aki 18 és 30 év közötti, és az EU-polgára, vagy más legális módon tartózkodik az unióban. A feladatuk egyszerűen annyi, hogy készítsenek fényképet arról, mi a kedvenc helyük Európában, töltsék fel a program oldalára vagy Instagramra, és indokolják meg, miért épp azt a részét szeretik a legjobban a kontinensnek. Erre a határidő vasárnap jár le. Ezután indul a szavazás, amelynek a végére húsz kép fog versenyben maradni, közülük választ ki egy zsűri ötöt. Az öt győztes két-két bérletet kapnak, amellyel egy hónapon keresztül bárhova utazhat Európán belül vonaton. A bérletet július 1-je és augusztus 15-e között kiválasztott harminc napban lehet felhasználni.

A 18. születésnapra járó ingyen InterRail ötletét Jean-Claude Juncker vetette fel még tavaly ősszel. Az eredeti javaslat szerint 8 éves korában minden uniós állampolgár kapott volna egy 22 napos időszak alatt korlátlan utazásra jogosító, 480 eurós bérletet. Az Európai Bizottság azonban elvetette ezt a tervet, és helyette egy "felvizezett" javaslatot fogadott el az iskoláknak nyújtandó utazási támogatásokról.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!