szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Megerősítette a KPRIA, hogy magyarországi leányvállalata részt akar venni a paksi bővítésben.

A paksi bővítésben való részvétel az egyik fő célja a KPRIA magyarországi leányvállalatának, amely csütörtökön került az Opimus Group és a Konzum többségi tulajdonába – ezáltal pedig Mészáros Lőrinc közvetlen érdekeltségébe. A cseh energetikai konszern elnök-vezérigazgatója erről a Portfoliónak beszélt. Az interjúban Ctrirad Necas kiemelte: a KPRIA nem csak az Opimus és a Konzum stratégiai partnere, de a Roszatomé is, és korábban több atomerőmű építésében, felújításában vett részt.

A vezérigazgató azt sem titkolta, hogy az itteni leányvállalat 2015-ös létrehozását a paksi bővítést terve indokolta. Arra a kérdésre, hogy milyen részt vállalhatnak a beruházásból ezt válaszolta: „számunkra kulcsfontosságú terület a primer kör alkatrészeinek tervezési-mérnöki feladata, mely téren jelentős speciális know-how-val rendelkezünk”.

A Paks II. beruházás kivitelezése 2018-ban indulhat – erről már Alekszandr Kazin, a Roszatom nemzetközi ügyekért felelős alelnöke beszélt egy orosz szakportálnak. Az már néhány napja tudható, hogy az első tendereket akár heteken belül kiírhatják, így Mészáros Lőrincék jó időben léptek.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
MTI/hvg.hu Vállalkozás

Beszállna a Paks II beruházásba Mészáros Lőrinc?

Nagy múltú energetikai cég itteni leányvállalatában szerzett többségi tulajdont a felcsúti polgármesterhez köthető két tőzsdei cég két nappal az után, hogy bejelentették: hamarosan kiírják az első tendereket a Paks II beruházáshoz.