szerző:
hvg.hu

Egy belvárosi "nemzeti konzultációs fórumon" Kósa Lajos annyira lelkesen dicsérte a magyar haderőt, hogy megfeledkezett róla, az milyen harci gépeket is használ évek óta. Pedig ő a honvédelmi bizottság elnöke.

Kósa Lajos Fidesz-frakcióvezető kevésbé közismert megbízatása, hogy ő a honvédelmi és rendészeti bizottság elnöke. Ebbéli minőségében még különösebb, hogy látszólag nem tudja, milyen harci repülőket használ a Magyar Honvdéség.

Kósa csütörtöki bakijára a Hír TV figyelt fel. A politikus az V. kerületben tartott "nemzeti konzultációs fórumot", és arról beszélt, hogy a magyar hadsereg a szinte védhetetlen déli határon állította meg a migránsok áradatát. Majd úgy folytatta, hogy Görögország is megtehetné ezt, pláne, hogy nekik jóval több harci gépük van.

Magyarország vadászgéphelyzetét ismertetve azonban a hadrendből évekkel ezelőtt kivont MiG-ekkel példálózott, Gripenek helyett.

"A görög légierő kétszáz-egynéhány F16-os repülőből áll, nekünk tizenkét MiG-ünk van. Tehát ezek az arányok, és ez a magyar hadsereg állította meg a migrációt" – fogalmazott.

Nem kell ahhoz a honvédelmi bizottság elnökének lenni, hogy tudjunk a Gripenekről, a híreket rendszeresen követő ember is értesülhetett róla, hogy a Honvédelmi Minisztérium évek óta ezt a típust veti be például a légi irányítással kapcsolatba nem lépő utasszállítók ellenőrzésére.

 

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
HVG Itthon

Kihez repülnek a magyar MiG-ek?

Egy titokzatos vevő napokon belül megveheti a hadrendből kivont 24 MiG-29-es vadászgépet – írja a HVG csütörtökön utcára kerülő száma.