szerző:
hvg.hu

A médiaszállásoknak egyelőre csak a felére érkezett igény, pedig a 130 milliárdos költségvetésű esemény szervezői arra számítottak, hogy kevés lesz 2500 szoba.

A nemzetközi sajtó egyelőre mérsékelten érdeklődik a másfél hónap múlva kezdődő budapesti vizes világbajnokság után – derült ki a parlament kulturális bizottságának meghallgatásán. Így nem okoz fennakadást az sem, hogy a Közbeszerzési Döntőbizottság megsemmisítette a szállásokra kiírt pályázatok egyikét, mivel a Nemzetközi Úszószövetség, a FINA által előírt 2500, az újságírók számára lefoglalt szobának egyelőre csak a felére érkezett igény. "Mi úgy gondoltuk, hogy esetleg túlfoglalás lesz ebben az ügyben" – mondta ezzel kapcsolatban a meghallgatáson Balogh Sándor, a vb-t szervező cég, a Bp2017 Nonprofit Kft. gazdasági igazgatója. Igaz ugyanakkor, hogy a médiaakkreditáció csak két hét múlva, június 7-én zárul.

A Bp2017 ügyvezetője, Szántó Éva arról beszélt az ülésen, hogy

Bizonyos értelemben egy kis izgalomra ad okot nekünk, hogy minden összeálljon, de a legjobb úton haladunk."

A HírTV beszámolója szerint a sportállamtitkár, Szabó Tünde is igyekezett nyugtatni az aggodalmaskodó ellenzéki politikusokat. A már átadott Duna Arénáról – amelynek VIP- és buszparkolójára például csak nemrég írták ki a közbeszerzést – azt mondta, az a világ egyik legmodernebb és legjobb építménye lett.

Feltételezem, hogy minden rendben lesz, és semmilyen olyan komplikáció nem fog fellépni, ami mondjuk a világbajnokságon is előjönne, úgyhogy jelenleg mindenki, szakemberek igazolták, hogy rendben van az uszoda."

A nyitóünnepség ára sem változott: 4 milliárd forintot költenek rá. Az a riportból nem derült ki, lesz-e nemzetközi fellépője az eseménynek, netán valóban a The Rolling Stonest próbálják Budapestre csábítani miatta a szervezők.

Balogh ezzel kapcsolatban azt mondta, hogy ennek költségét a budapesti olimpiai pályázat miatt tervezték ilyen magasra, arról azonban végül letett a kormány és a főváros, a megkötött szerződéseket azonban már nem lehet lemondani, mert a kötbérek nagyjából ugyanannyit tennének ki, mint amekkora a megnyitó büdzséje.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
hvg.hu Gazdaság

Vizes vb: még mindig nem dőlt el, mekkora lesz a lelátó

Bár már két hónap sincs hátra a budapesti vizes világbajnokság megnyitójáig, egyelőre nem dőlt el, mekkora mobil lelátó épülhet a vízilabdatorna első szakaszának helyt adó margitszigeti helyszínen – írja a Magyar Nemzet.