szerző:
hvg.hu

A jegybank teljesen független intézmény, a piaci körülményeket figyelembe véve működik, csak olyanokat alkalmaz, akik magas szinten végzik a munkájukat. A kormányszóvivő nem érti, miért kellene ebből bárkit kizárni a családi kapcsolatai miatt.

Kovács Zoltán kormányszóvivő nem szeretné, ha a gyerekei a Miniszterelnökségen dolgoznának, amikor ő is ott vállalt pozíciót, mert "egy közvetlen családi kapcsolat nem feltételezi, hogy konfliktusos helyzeteket jól lehet kezelni" – mondta a politikus az ATV Start című műsorában.

Abban mégsem lát problémát, hogy az MNB-nen dolgozik Polt Péter előző házasságából származó lánya, miközben a jegybank HR-vezetője éppen a legfőbb ügyész felesége, Polt-Palásthy Marianna.

"Ismerve Matolcsy úr ezzel kapcsolatos felfogását, én egészen biztos vagyok benne, hogy a nemzeti bankban csak olyanok dolgozhatnak, akik rendkívül magas színvonalon képesek végezni a munkájukat. Ismerve a családi felállást, azt gondolom, megvannak azok a feltételek, hogy megnyugtató körülmények között, az aggályokat félereéve lehessen őket foglalkoztatni" – fogalmazott Kovács.

Kovács szerint az MNB független intézmény, és a magyar állam, a magyar emberek szempontjából kulcsfontosságú szerepet tölt be. A piaci körülményeket figyelembe véve működik, tehát csak olyan embert vehetnek fel, aki magas szinten végzi a feladatát. Miért kellene kizárni bárkit azért a családi kapcsolatai miatt? – kérdezte Kovács, aki nem is érti, miért kellene neki a kormány szóvivőjeként a kormánytól két teljesen független intézmény (a Polt vezette ügyészség és az MNB) ügyében állást foglalnia. "Ez itt most egy akkora probléma?" – kérdezte.

Kovács szavai szerint a kormány mindent megtesz azért, hogy garantája: senki ne kerüljön olyan helyzetbe, "hogy amikor közpénzzel kell elszámolni, vállalhatatlan dolgokat kelljen tenni".

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!