szerző:
hvg.hu

A Fidesz közleményben tagadta, hogy a letelepedésikötvény-program újraindítását terveznék.

Mint azt megírtuk, a Magyar Nemzet úgy értesült, hogy jövőre újraindítják a magyar letelepedésikötvény-programot.

Erről Harangozó Tamás MSZP-s országgyűlési képviselő is tartott egy sajtótájékoztatót, ahol arról beszélt, hogy a kormányrendelettel leállított, általa "ipari pénzszivattyúnak" nevezett kötvényprogramot egy másik rendelettel akár egy napon belül újraindíthatná a kormány, de ha az MSZP nyeri a 2018-as választásokat, akkor a Botka-kormány első intézkedései között eltörli a letelepedési kötvényről szóló törvényt és elszámoltatja az ezzel foglalkozó cégeket.

A Fidesz-frakció erre egy közleményben válaszolt, amelyben azt írták, "az MSZP hazudik", és hogy a kötvényprogramra szerintük azért volt szükség, mert az MSZP eladósította az országot.

A kormány döntött, és a miniszterelnök a parlamentben tegnap is elmondta, hogy nincs már szükség ezekre a kötvényekre, mert az ország finanszírozási helyzete öt év alatt sokat javult

– közölte a párt.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!