szerző:
hvg.hu

Parkolókat és mélygarázst építenek, az eredetileg tervezettnél jóval drágábban.

Nincs megállás, újra drágább lett a vizes világbajnokság. Az mfor.hu vette észre a frissen beérkezett újabb tételeket: két helyszínen is drágultak az építési költségek az eredeti tervekhez képest.

Az egyik pluszköltséget a Vizafogó utcánál, a Duna Aréna mellett épülő parkoló jelenti. Ez a szerződés 215 millió forintot ér, amiért 338 férőhelyes ideiglenes személyzeti és sajtós parkolót kell építeni, vagyis egy parkolóhely átlagosan 636 ezer forintba kerül. A munkát a Satis Mobil Projekt Kft. nyerte el.

A másik tétel egy már meglévő szerződés drágulása: a vb egyetlen vidéki helyszínén, Balatonfüreden mélygarázst építenek, ez lett az eredetileg tervezettnél 156 millió forinttal drágább, most már 1,85 milliárdos költséggel számolnak ott.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!